Agentie Premiata

Numeroase proiecte la care am lucrat de-a lungul timpului au fost premiate sau nominalizate pe aceste platforme.

They can’t be wrong
Sprijina proiectele noastre pe platformele de mai sus.

Need a pro?
Here we are!

Ceea ce stim noi cel mai bine sa facem este sa cream si sa inovam prin brand-uri care ajung sa devina cele mai bune in domeniul lor.

Daca ai deja o idee, dar iti lipseste o echipa pro cu care sa lucrezi, here we are.

instagram facebook behance
De ce hackathon-urile sunt cea mai bună scuză pentru a crește standardele oricărei industrii, într-un mod sustenabil

A hack-a-what now?

Există acest nou concept pe piață numic „hackathon”. Cu toate că în domeniul IT fiecare profesionist a participat deja la cel puțin cinci astfel de evenimente, majoritatea oamenilor din alte industrii nu a auzit de acest termen.

Din păcate.

Hackaton-urile sunt un tip de eveniment dedicat comunităților, unde profesioniști din diferite industrii se întâlnesc pentru a rezolva o problemă oferind soluții tech. Cele mai multe au o temă prestabilită și poți veni fie însoțit de o echipă, fie singur și vei fi adăugat unei echipe la fața locului.

Intensitatea diferă. Unele evenimente pot dura chiar și 24 de ore de lucru, fără pauze și atât de multă cafea încât nu ne permitem să intrăm în detalii. Altele se întind pe un weekend, doar pe timpul zilei.

Ce se îmtâmplă de fapt: ești un profesionist din industria X. Pentru a fi mai expliciți, în acest articol X va fi domeniul legal. Deci, lucrezi în domeniul legal. Această industrie nu este încă digital-first. Transformarea sa digitală abia a început și există multe arii ce ar putea fi îmbunătățite.

E timpul soluțiilor. Găsești alți profesioniști, de data asta din industria IT, dornici să își afișeze talentele, poate și o persoană din domeniul plasării de produse care știe cum să se adapteze pentru piața de interes, și ai o șansă reală la premiul cel mare.

Vii la eveniment, cu sau fără o idee și incepe brainstorming-ul.

Avantajul principal al hackathon-ului? Ești înafara biroului.

Nu, nu ne plasăm alături de Garfield care urăște ziua de luni. We love our job. Dar job-urile sunt mai mult despre task-uri și deadline-uri și concentrarea tuturor ideilor tale creative cu scopul de a găsi soluții pentru clienți, decât despre rezolvarea unor probleme din industrie.

Totuși, sunt șanse destul de mari ca industria în care activezi să aibă probleme. Are destule provocări de depășit, ce par foarte simple și de bun simț dar cine are timp să se ocupe de ele?

Tu. La un hackathon. Locul unde îți concentrezi toată creativitatea spre a găsi o soluție. Mindset-ul tău e deja setat spre a aduce rezolvări, așa că găsirea unei idei tehnice nu mai pare imposibilă acum.

Iar cele mai bune idei vin din mulțime

Nu mulțimile ce porneau revolte în Evul Mediu. Ci profesioniști din domenii complementare, foarte diferite. Colegi din alte industrii, dacă ne permiți. Persoane antrenate să aducă soluții menite să vândă, să fie de lungă durată și să cauzeze cât mai puțini bugs pe cât se poate.

A fi în contact cu acești oameni nu e doar un exercițiu perfect de a ieși din sfera ta (legal, was it?) de interes, e un scientifically-proven working structure ce aduce la suprafață doar ce e mai bun în oameni și le pune ideile creative la muncă pentru binele unei comunități.

De aceea Quart iubește hackathon-urile. Așa că atunci când Mădălina Hristescu de la Hristescu & Partners ne-a contactat și ne-a povestit despre inițiativa ei de a aduce Global Legal Hackathon în România pentru al 3 lea an consecutiv, nu am putut refuza.

Pentru că digital-facing solutions sunt ceea ce ne fac firea umană specială.

Poate suna pretențios dar promitem că e la fel de doable ca a-ți aduce caserola cu mâncare gătită acasă ăn loc să comanzi la birou. Nu, scratch that. E mult mai plauzibil de atât.

Se pare că suntem mai creativi când lucrăm în echipe, dar mai ales atunci când avem de-a face cu oameni din alte domenii de activitate.

Iar explicația pentru acest concept e simplă – atunci când vorbești cu cineva care nu e coleg cu tine, ești forțat să reduci toată vorbăraia la adevăruri generale explicate foarte simplu. Iar acest lucru te face să a) nu arăți ca o persoană super încrezută și b) să privești domeniul tău de activitate dintr-un unghi diferit. It’s getting you out of the box, impreună cu ideile tale.

Alătură-te Global Legal Hackathon 2020

Ionuț va participa ca mentor – atât de entuziasmați am fost. Învățarea oamenilor despre nevoile unui produs pentru a supraviețui în lumea digitală is kind of our thing, iar el va împărtăși câteva dintre best practice-urile agenției oricărei persoane atât de curajoase încât să își petreacă un weekend aici.

Global Legal Hackathon e cel mai mare eveniment de acest tip. Are loc peste tot în lume între 6 și 8 martie. Gazda din București este Mindspace Pipera.

Fun fact – România a câștigat marea finală de la New York anul trecut, așa că mult succes să depășiți așteptările.

Încheiem în cuvintele celor de la Pink Floyd, Come on you stranger, you legend, you martyr, and shine.

Instagram posts
×
As dori sa...
Lucram impreuna la un proiect

    Folosim datele de contact pentru a lua direct legatura cu tine pentru o potentiala colaborare acum sau in viitor. Toate detaliile despre protectia datelor personale poti fi gaste in sectiunea de Politica de Confidentialitate.