· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
Blog

Ce am mai scris in ultima vreme

Copywriting vs Storytelling
Între copywriting și storytelling – cum e mai bine?
22 septembrie 2017

Diferența dintre un copywriter și un storyteller este una de finețe, iar aceasta ține de abilitățile copywriterului de a spune o poveste simplă și de efect. Atât un copywriter, cât și un storyteller „au cuvintele la ei”, sunt fini cunoscători ai unei limbi sau a mai multora. Acest lucru îi ajută în a jongla cu toate formele expresiilor, pentru a dezvolta o idee sau pentru a o aduce pur și simplu la viață.

       Ce face copywriterul

Un copywriter se dezvoltă în scris și servește punctual mesajul pe care îl urmărește. Am putea numi acest job – artă. Iscusința cu care acesta reușește să promoveze produse (și nu numai) într-un limbaj coerent, trecând de la un domeniu la un altul și ținând mereu cont de publicul țintă.

       Trenduri în copywriting

Noul trend în dezvoltarea din punct de vedere copywriting, al brandurilor și serviciilor, este cel cu „A fost o dată…”. Acesta are un impact fermecător în subconștientul uman, rezonând foarte ușor cu amintirile copilăriei sau ale tinereții. Astfel, produsele devin personaje sau povestitori, urmăresc un scenariu punctual sau episodic – însă scopul rămâne același.

       Soluția unui copywriter de succes

Fie că alegi varianta clasică de copywriting, sau împletești povești, cheia este să rămâi uman. Un sfat ar fi să te cunoști suficient – mai ales din postura de client. Este necesar să cunoști conștiința colectivă și nevoile oamenilor. Acestea ar trebui structurate pe diverse categorii, și implicit să poți face o predicție a reacțiilor. Numai în acest mod te poți orienta ușor în enunțarea unui mesaj, fiind sigur că acesta va fi recepționat cum trebuie.

 

În ambele situații, ne supunem cuvântului scris pentru ca „scripta manent”.

#taguri
copywritingmesajstorytelling
· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
Blog

Ce am mai scris in ultima vreme

5 trenduri în Web Design ale anului 2017

Într-un moment în care pe web adevarata originalitate este din ce în ce mai greu […]

Hai să ne cunoaștem mai bine!

Noi suntem Quart. O agenție mică dar puternică de creație. Suntem un butic creativ gata […]

Trendurile anului 2017 în materie de web development

Web development-ul se dezvoltă cu o viteză incredibilă în zilele noastre și tendințele din 2016, […]