· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
Blog

Ce am mai scris in ultima vreme

Cum lucrezi cu o agenție de web design din România?
22 septembrie 2017

Mediul digital și nevoia de web design a acaparat în ultimii ani piața de advertising din România. Bineînțeles, nu vorbim despre eclipsarea unor alte medii, dar treptat, totul începe să se decline în mediul online. Pentru că suntem o agenție specializată în web design și web development, facem tot posibilul să fim cu un pas înaintea trendului însă, de foarte multe ori, stagnăm în diferite idei preconcepute de noi, sau de clienții noștri.

       Puterea este în mâna clientului

Orice colaborare ar trebui să înceapă în baza unui reasearch din partea clientului, pe proiectele agentiei pe care dorește să o contracteze. De foarte multe ori o recomandare din partea unui partener de business sau a unui prieten poate duce la o colaborare productivă. Dar cateodată, o recomandare nu înseamnă neapărat semnarea unui contract.

 

Considerăm necesară verificarea proiectelor pe care agenția le-a facut în trecut, în colaborare cu alți clienți. Există posibilitatea ca stilul acesteia să nu se potrivească cu profilul bussinesului tău, chiar dacă suntem maleabili și ne putem conforma oricăror nevoi sau dorințe. Un alt punct de început ar fi să te cunoști pe tine, să îți cunoști foarte bine obiectivele firmei, calitățile și defectele acesteia, pentru a duce la bun sfârșit un proiect perfect, care să te ajute la îndeplinirea scopului principal.

       Check the agency on Social Media

Noi, precum alte agenții cu același profil, suntem creativi și deschiși, așa că fi amuzant pentru tine și benefic pentru noi să ne urmărești profilele de Social Media. Beneficiul nu ar veni neapărat din creșterea numărului de like-uri, ci din faptul că vei avea o privire mai amănunțită și mai personală asupra noastră. Dacă vei intra pe pagina noastră de Instagram, de exemplu, pe lângă proiectele noastre, te vei distra copios citind inside joke-urile domeniului.

 

Acum că ne cunoști mai bine, te rugăm să ne dai ocazia să te cunoaștem și noi. Vom începe prin completarea unui brief care să ne furnizeze informații importante despre tine și compania ta. Acesta va fi acompaniat de detalii despre următorul proiect la care vom lucra împreună. Brief-ul probabil va părea puțin cam stufos la prima vedere, dar te asigurăm că nu vom pune întrebări inutile, toate răspunsurile tale ne vor ajuta să ducem la capăt un proiect creat special pe nevoile tale. Mai jos poți consulta un exemplu de set de întrebări pentru partea de website de prezentare.

Brief, Debrief, Gantt și task-uri!

După ce vom citi și înțelege toate răspunsurile tale, va urma o ședință comună de debrief. În această ședință vei avea ocazia să detaliezi cerințele tale. Noi vom întreba toate celelalte informații de care avem nevoie și nu au fost deja furnizate. Această ședință este foarte importantă în dezvoltarea proiectului, fiind baza acestei colaborări.

 

Următorul pas al proiectului este stabilirea de comun acord a calendarului. Acest gantt va conține  toți pașii proiectului, cu deadline-urile aferente ambelor părți. Vei primi un calendar cu datele exacte de livrare a proiectului și datele intermediare terminării acestuia. În cea de a doua întâlnire, vom veni cu o versiune intermediară a noului website. Mai exact o schiță, un wireframe, pentru a stabili traseul utilizatorului și structura exactă a site-ului. În cadrul întâlnirii vom avea o parte de feedback și vom modifica împreună toate detaliile necesare.

 

Urmează începerea propriu zisă a proiectului și anume stabilirea wireframe-ului website-ului. Acest pas are rolul de a stabili traseul exact al utilizatorului și pentru a face box-uri dedicate informatiilor de care ai nevoie pe site-ul tău. Pe urmă vom trece la partea de web design, după care vom intra în partea de web development. Fiecare dintre sesiunile de mai sus, vor fi urmate de sesiuni de feedback.

 

Proiectul va fi finalizat, se va face lansarea oficială a site-ului și clientul va fi fericit!

Pentru colaborări, vă rugăm să ne trimiteți un mail pe adresa hello@quart.ro

 

#taguri
agentiebriefclienttips tricksweb design
· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
Blog

Ce am mai scris in ultima vreme

5 trenduri în Web Design ale anului 2017

Într-un moment în care pe web adevarata originalitate este din ce în ce mai greu […]

Hai să ne cunoaștem mai bine!

Noi suntem Quart. O agenție mică dar puternică de creație. Suntem un butic creativ gata […]

Trendurile anului 2017 în materie de web development

Web development-ul se dezvoltă cu o viteză incredibilă în zilele noastre și tendințele din 2016, […]