· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
Blog

Ce am mai scris in ultima vreme

5 trenduri în Web Design ale anului 2017
23 iunie 2017

Într-un moment în care pe web adevarata originalitate este din ce în ce mai greu de obținut, cunoașterea noilor trenduri de web design este un MUST. Astfel, datorită noilor CSS3 și HTML5, designerii web folosesc proprietătile lor pentru a construi design-uri cât mai creative și apreciate. O dată cu creșterea numărului de smartphone-uri performante cu acces la internet, web design-ul pentru site-uri trebuie să țină cont și de necesitatea unui site mobile fridenly.

1. Mimimalism

Noile tendințe merg pe ideea de mult spațiu alb, dar adaugă scheme de culori surprinzătoare și fonturi cu proprietăti originale. Site-urile minimale nu mai funcționează doar dupa ideea de alb-negru, ci se încearcă folosirea culorilor calde, deoarece minimalismul nu mai înseamnă ‘sobru’, ci doar concizie și ‘căldură’.

2. Logo-uri și headere impunătoare

Scopul unui site este acela de a crea utilizatorului o imagine de neuitat, iar noul trend este de a folosi logo-uri și headere foarte mari. Aceste tipuri de headere pot ocupa chiar și întreaga pagină. Ideea este totuși ca utilizatorii să nu fie nevoiți să apese pe nimic, doar să folosească scroll-ul pentru a căuta informația în josul paginii.

3. Imagini full-screen

În ceea ce privește imaginile, trendurile sunt destul de clare: cu cât mai mari, cu atât mai bune. Acestea se întind pe rezoluții din ce în ce mai mari, și reușesc să arate incredibil pe orice ecran. O imagine reprezentativă, de foarte bună calitate, face cât 1000 de cuvine.

4. Icon-uri și efecte vizuale

Icon-urile stilistice sunt din ce în ce mai folosite, pentru a exprima prin imagini ce reprezintă o anumită secțiune a unui site. Acestea sunt de multe ori folosite chiar și în loc de meniu. Sunt foarte ușor de recunoscut de către utilizatori, aceștia observându-le mult mai repede decat textele.

5. GIFs

Trendul GIF-urilor nu a fost niciodată mai pronunțat decât acum, de când a luat amploare în social media. În locul imaginilor statice, se preferă animațiile sub formă de GIF-uri. Motivele sunt numeroase: sunt mai interesante decât imaginile, durează doar câteva secunde și nu au sunet. Faptul că nu au sunet este un benefuciu major pentru utilizatorul grăbit care își ia astfel informația rapid, fără un voice-over lung, sau o melodie inutilă. GIF-urile se află la granița dintre imagini și videouri.

Vedem astfel că trendurile în web design presupun tot mai mult implicarea activă din partea utilizatorilor, punându-se accent și pe experiența propriu-zisă a utilizatorului. Interactivitatea, alături de respectarea tendințelor ale anului 2017, devin tot mai importante în oferirea unei experiențe de navigare plăcută, care acaparează atenția și face utilizatorul să petreacă mai mult timp pe website.
Așadar, ai descoperit 5 dintre cele mai importante tendințe in web design ale anului 2017. Consulta încă o dată lista, urmărește ce modificari necesită propriul tău site, sau site-ul companiei tale, iar daca iti doresti servicii web design profesioniste, noi, Quart Creative Agency, îți stăm la dispoziție!
Pentru mai multe trenduri ale anului 2017, vă invităm să citiți articolul Trenduri web de urmărit în 2017.

#taguri
gifheadericonsimaginilogominimalismweb design
· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
· You Dream. We Design. Online & Offline. ·
Blog

Ce am mai scris in ultima vreme

Invision – Legătura modernă a designerilor cu clienții

Să lucrezi cu o agenție de web design în momentul de față, poate să pară […]

Cum poate brandul tau sa vanda pe Instagram

  Noul tool de a creste vanzarile   Primul pas catre o strategie de succes […]

News Feed-ul mai putin important pentru pagina ta

  Facebook a facut cateva schimbari majore privind paginile de Facebook pentru a sustine cresterea […]